Диего Марадона е изключил бившата си съпруга Клаудия Виляфане и двете им дъщери от наследството си. Това твърди сlarin.com, медията, която първа съобщи за смъртта на легендата.

Решението си той взел в Дубай. Диего бе женен за Клаудия 24 години. Скандалът, който довел до решението на Диего, бе преди години, когато той откри липса на 6 милиона долара от сметките си, както и липсата на 458 сувенира, които събрал като футболист.

Тогава той обвини бившата си съпруга в кражба и съдебното дело се точи няколко години. Марадона губи, но изключва Клаудия от завещанието си. Същото прави с Далма и Джанина, които се съюзили с майка си в тази битка.

Битката за наследството на Марадона се очаква да е невероятна. Освен петте си признати деца, той има четири в Куба и още две, които водят дела за признаването им. Според ESPN всъщност бройката, които желаят ДНК тест на починалия е шест. Неговият близък приятел Карлос Феро Виейра заяви, че той има още две деца в Испания от връзката си с Клаудия Сибила. Двамата били заедно 3 години.

Самото наследство, както "24 часа" писа се оценява между 75 и 200 милиона долара. Той имал мелница и фабрика за паста във Венецуела, 5-звезден хотел в Куба на световноизвестния плаж Варадеро и пет имота в най-елитните места на Буенос Айрес.

От Беларус, където бе директор на "Динамо" (Брест) се е върнал с диамантен пръстен на стойност от 300 000 евро, както и военен автомобил амфибия.

Марадона е дал името си на верига училища по футбол в Китай. От ОАЕ се е прибрал с Rolls Royce Spirit за 300 000 евро и BMWi7 за 145 000 евро и още куп скъпи подаръци от шейховете.

Неговият личен адвокат Матиас Морла притежава правата за бранда на Марадона в Аржентина и САЩ, като това също го включва в разпределението на собствеността.