Барселона победи трудно с 1:0 у дома Леванте след гол на Лионел Меси в заключителните минути на двубоя. Тимът на Роналд Куман отново не убеди с представянето си, въпреки че през второто полувреме надигра тотално противника си. Головите положения обаче не бяха много и с наложи Меси да спасява тима си с гол в 76-та минута на двубоя.

С този успех Барса прекъсна серията си от две поредни загуби във всички турнири и се изкачи до 8-то място в класирането със 17 точки. Тимът е на 9 точки от лидерите Реал Сосиедад и Атлеетико Мадрид, като има два мача по-малко от баските. Леванте е под чертата - 18-то място с 11 точки, колкото имат и другите два отбора в зоната на изпадащите - Уеска и Осасуна.

Двубоят започна с прекрасна възможност за гостите, които в 12-та минута като по чудо не поведоха. Хорхе де Фрутос бе изведен сам срещу Тер Стеген, но вратарят на Барса бе заел прекрасна позиция и спаси.

Каталунците отговориха с хубав фалцов удар по диагонала на Брейтуейт, отразен с мъка от Фернандес. Двуострата игра продължи и в 19-та минута Рожер Марти изскочи на стрелкова позиция, но прати топката над вратата.

В 22-та минута Клеман Лангле се отчете с пропуска на вечерта. Меси центрира хубаво от свободен удар, а удар на Гризман с глава бе отразен от Фернандес. Топката се озова на крака на Лангле, който на метри от вратата не успя да я улучи.

До края Барса натисна, но Алба и Гризман не успяха да преодолеят стража на гостите с удари от въздуха.

След почивката Барса контролираше тотално събитията и опитваше всячески да вкара гол. Чистите възможности обаче липсваха, а Меси и Брейтуейт не успяха да поразят целта.

Това все пак стана в 76-та минута, когато каталунците се пребориха за една топка в центъра, а Де Йонг намери в разредената защита на гостите Лео Меси. Аржентинецът навлезе в наказателното поле и с кинжален удар в далечния ъгъл и с помощта на страничната греда даде аванс на Барса.

В добавеното време на срещата Леванте хвана Барса на контраатака, а резервата Моралес стреля от границата на наказателното поле. Топката бе отклонена от тялото на Юмтити, заради което главният рефер си послужи с ВАР, за да разбере дали французинът не е играл с ръка. Играта обаче бе подновена с ъглов удар. Гостите стигнаха до още един корнер миг по-късно, след който удар на Леон попадна в ръцете на Тер Стеген.

Барселона - Леванте 1:0
1:0 Лионел Меси 76’

Барселона: Тер Стеген, Дест, Араухо, Лангле, Алба, Бускетс (58 - Педри), Де Йонг, Коутиньо (70 - Тринкао), Гризман (89 - Юмтити), Меси, Брейтуейт

Леванте: Фернандес, Клерк, Коке (68 - Мирамон), Везо, Малса, Де Фрутос (82 - Сон), Вукчевич (68 - Радоха), Мелеро (82 - Леон), Постиго, Дани Гомес, Рожер (68 - Моралес)