"Привържениците на Барселона трябва да приемат, че отборът вече не е фаворит да спечели всеки мач" заяви старши треньорът Роналд Куман и добави, че все още се бори да приеме определени нагласи за това как трябва да играе Барселона.

В сряда Барселона се изправя срещу лидера в Ла Лига Реал Сосиедад с надеждата да представи по-добре от победата с 1:0 над Леванте, след като претърпя поражения от Кадис и Ювентус и направи най-лошия си старт за сезона на лигата от 33 години насам.

"Натискът тук е огромен, всички изискват да спечелите всеки мач. Ситуацията в клуба е различна в момента и трябва да приемете, че не можем да печелим през цялото време", добави той.

Куман имаше остра размяна на реплики с репортер след мача с Леванте заради пускането в игра на защитника Самюел Юмтити в края на мача - ход, който някои наблюдатели сметнаха, че е в противоречие с обичайната атакуваща философия на клуба. Той повдигна отново конфронтацията, за да илюстрира поставените му изисквания.

"Мога да разбера критиката, когато загубим четири или пет мача, но онзи ден бях критикуван, че съм пуснал защитник в последните няколко минути и не можах да разбера това, защото просто искахме да спечелим. Но не можем да бъдем доволни от резултатите си до момента - загубихме мачове, които не биваше да губим. Опитваме се да подобрим нещата и резултатът, който имахме онзи ден, беше много важен. Отборът работи усилено и показва добро отношение. Надявам се трите точки да ни дадат спокойствието, от което се нуждаем преди утрешния мач", заяви специалистът, цитиран от БНР.