Барселона – Реал Сосиедад, мач от 19-тия кръг на Ла Лига, стадион „Ноу Камп“, 22:00 часа българско време.

Групата на Барса за мача:

Прогнозата на Gol.bg:

Намиращият се в криза испански гранд Барселона посреща лидера в класирането Реал Сосиедад. Каталунците не се представят убедително от началото на сезона, като преди дни победиха с мъка у дома Леванте с 1:0. При баските нещата са далеч по-добре, въпреки че през уикенда тимът завърши 1:1 срещу Ейбар.

Атлетико Мадрид не успя да се възползва от издънката на Реал Сосиедад, а след вчерашната победа Реал Мадрид също се присъедини към върха. Трите отбора имат равен брой точки – по 26. Атлетико обаче има два мача по-малко. Барселона е далеч назад – на 8-то място в класирането със 17 точки и също с два мача по-малко от Реал Сосиедад и Реал Мадрид.

Аут за каталунците отново ще бъде Усман Дембеле, който лекува поредното разтежение. Жерар Пике, Ансу Фати и Сержи Роберто също са извън сметките на Роналд Куман. Готови за игра са Самуел Юмтити и Педри.

За гостите под въпрос са Аритс Елустондо и Микел Оярсабал. Опитният Давид Силва започна от пейката през уикенда и е твърде вероятно тази вечер да бъде титуляр. От първата минута се очаква да започнат още Порту, Аднан Янузай, Начо Монреал и Мартин Субименди.

Резултат: 2:1