Барселона победи лидера в Ла Лига Реал Сосиедад с 2:1, въпреки фрапантните пропуски на Антоан Гризман през мача. Французинът, който бе с нова прическа тип “Пипи Дългото чорапче”, направи всичко по силите си да не вкара гол на “Ноу Камп”, като пропусна 3-4 чисти положения. Все пак неговата слаба игра бе поправена от Жорди Алба, който вкара страхотен гол в 31-та минута, а в края на първото полувреме асистира на Френки де Йонг за обрата. В 27-та минута Вилиан Жозе бе дал аванс на гостите.

Така Барселона постигна втора поредна победа в Ла Лига и се изкачи до 5-то място в класирането с актив от 20 точки от 12 мача. С 6 повече са лидерите Атлетико Мадрид (11 мача), Реал Сосиедад (14 мача) и Реал Мадрид (13 мача).

Барса започна добре срещата и още в 8-та минута Жорди Алба намери Гризман в наказателното поле, но французинът не намери целта. Малко след това Педри стреля с глава над вратата, а в 20-та минута и Меси пробва късмета си, но също не намери очертанията.

В 27-та минута Реал Сосиедад поведе. След изпълнение на ъглов удар гостите се възползваха то неориентираната защита на Барса, Порту от аутлинията центрира успоредно към далечната греда, където Вилиан Жозе нямаше проблем да реализира и го направи - 1:0 за баските.

Каталунците реагираха мигновено и малко след това изравниха резултата. Меси центрира към далечната греда, където Гризман овладя топката и опита да я подаде на Педри около дузпата. Тя бе отклонена от защитник на гостите и попадна на десния крак на Жорди Алба. Защитникът я намери страхотно и я прати в далечния ъгъл за 1:1.

В 37-та минута Гризман направи първия си фрапантен пропуск. Французинът бе изведен сам срещу вратаря на гостите, преодоля го, но от малък ъгъл не успя да намери опразнената врата, като прати топката в горната греда. Малко след това Педри изведе Брейтуейт сам срещу вратаря, но и той показа непохватност и стреля над гредата.

Натискът на Барса продължаваше и в 42-та минута Френки де Йонг вкара втори гол. Алба отново бе замесен в положението, като центрира по прекрасен начин от лявото крило, а Де Йонг бе оставен фронтално срещу вратаря. Нидерландецът засече технично топката от въздуха и реализира. Първоначално голът не бе зачетен заради засада, но след намесата на ВАР стана ясно, че такава нямаше. 2:1 за Барселона.

В началото на второто полувреме Гризман опита да закопае съотборниците си с нови два фрапантно пропуска. В 55-та минута французинът бе изведен сам срещу Ремиро, но стреля в близкия ъгъл и стражът отрази.

Минута по-късно Гризман не вкара и на метри от голлинията. Барса отново матира защитата на гостите с многоходова акция, Алба центрира от лявото крило и намери на метри от голлинията Гризман. Нападателят обаче действа повече от нескопосано и вместо да вкара в опразнената врата, някак прати топката в ръцете на Ремиро.

Малко след това нервите на Куман не издържаха и наставникът на каталунците го замени. Реал Сосиедад също погледна малко по-смело към вратата на каталунците, но в 74-та минута Педри успя да предотврати сигурен гол, след като чукна топката след удар на Исак, който можеше да се окаже изравнителен гол. В последствие младокът се удари в гредата и бе заменен.

В 85-та минута гостите имаха още по-чисто положение. Тер Стеген обаче отрази два страхотни удара в рамките на секунди, като спасяването му след шута при добавката на Исак бе повече от впечатляващо.

Барселона - Реал Сосиедад 2:1
0:1 Вилиан Жозе 27’
1:1 Жорди Алба 31’
2:1 Френки де Йонг 43’

Барселона: Тер Стеген, Дест, Араухо, Мингеса (79 - Лангле), Алба, Бускетс (67 - Аленя), Де Йонг, Педри (74 - Пянич), Меси, Гризман (66 - Тринкао), Брейтуейт

Реал Сосиедад: Ремиро, Монреал, Льо Норман (85 - Саньон), Субелдия, Гросабел, Мерино, Субименди, Гевара (56 - Наваро), Янузай (56 - Беренечеа), Порту (64 - Исак), Жозе