Капитанът на Барселона Лионел Меси разкри, че не е сигурен за бъдещето си на „Ноу Камп“. Аржентинецът има договор до края на сезона и през януари вече може да преговаря с други клубове за евентуален трансфер.

"Искам да кажа на феновете на Барса, че не съм сигурен дали ще напусна или не. Но хипотетично казано, бих искал да напусна по възможно най-добрия начин. Бих искал да се върна един ден, да се върна в града, да работя за клуба и да допринеса с нещо. Не съм мислил твърде много за това, но това ще бъде нещо, свързано с футбола. Защото това ми харесва и това е нещото, което знам какво представлява от първата до последната стъпка“, заяви Меси в интервю за испанската телевизия „Ла Секста“.

Аржентинецът, който пристигна в Барселона на 13-годишна възраст и за тези 20 години се превърна както във футболиста с най-много награди, така и в голмайстор номер 1 за всички времена, призна нещо, което малко хора биха направили. Той наистина смята, че е наранил привържениците на Барселона през лятото с решението да си тръгне тогава.

"Феновете се радват на своя играч, докато той е в техния клуб, но те не прощават всичко", каза той. "Връзката ми с клуба и града е история на любовта. Въпреки това, нещата трябва да завършат така, че да не се изцапа това, което съм преживял с тях в кариерата си.

Не се виждам като треньор, но може би като спортен директор и да правя селекцията, според моите разбирания, или пък да търся играчите, от които моят клуб има нужда“, каза още Меси.