Барселона продължава с добрите изяви и не познава вкуса на загубата вече осми пореден мач.

След като постигнаха важен успех в предния кръг, дошъл след обрат над Атлетик Билбао, днес „каталунците“ не оставиха съмнение в превъзходството си над Гранада и се наложиха с 0:4 на стадион “Лос Карменес”.

Гризман (12‘) и Меси (35‘, 42‘) убиха интригата още преди почивката, а французинът се разписа и през втората част (63'), с което направи победата още по-изразителна. Домакините завършиха срещата в намален състав след директен червен картон на Вайехо в 78-ата минута.

При първите две попадения останаха съмнения дали са правилно зачетени, след като Гризман бе зад защитата на Гранада, но топката достигна до него след рикошет в играч на „андалусийци“.

Атаката за втория гол тръгна от игра с ръка на Бускетс, която дори не бе разгледана от ВАР.

Отборът на Роналд Куман започва да си връща самочувстието, след като се изкачи до Топ 3 в класирането на Ла Лига, изпреварвайки Виляреал с 2 точки.

Двубоят днес бе по-специален за полузащитника на „лос кулес“ – Серхио Бускетс, който записа своя мач №600 за клуба.

За Гранада това е трето поражение в последните 4 срещи в Ла Лига, което оставя тима на 7-ма позиция с 24 точки.

С успеха Барселона събра актив от 34 пункта, с 2 по-малко от втория Реал Мадрид, на който обаче му предстои гостуване на Осасуна.

Първото опасно положение в мача дойде пред вратата на Барселона още във втората минута. „Каталунците“ действаха разколебано при изнасянето на топката, а от това се възползва Карлос Нева.

Испанецът мигновено пое и стреля опасно от границата на наказателното поле, но Тер Стеген успя да избие в ъглов удар.

В 12-ата минута Антоан Гризман прати кълбото в мрежата зад Руи Силва. В първия момент главният съдия отмени попадението, но след това посочи центъра, което означаваше 0:1.

Домакините изявиха сериозни претенции, след като французинът беше зад последния в защитата на „андалусийци“, но топката достигна до него след рикошет в тялото на Солдадо.

Футболистите на Диего Мартинес настояваха да бъде отсъдена засада, но реферът не уважи исканията им.

Малко по-късно Дембеле отправи диагонален изстрел, който профуча покрай страничния стълб.

В средата на първата част Солдадо имаше възможност да се реваншира за головия си пас към Гризман, но ударът му от малък ъгъл излетя в аут.

Малко преди да измине половин час игра Пуертас бе изведен очи в очи със стража на Барселона. Офанзивният футболист на Гранада не успя да го преодолее, а дори и да го беше сторил, попадението щеше да бъде отменено заради засада.

В 35-ата минута Меси удвои аванса на „лос кулес“. Аржентинецът бе намерен на границата на пеналтерията и с прецизен изстрел в горния десен ъгъл не остави шансове на Руи Силва.

В зародиша на атаката топката срещна ръката на Бускетс, но не последва преразглеждане на ситуацията и „каталунците“ поведоха с 0:2.

До почивката Лионел Меси уби интригата в двубоя с второто си попадение. Капитанът на Барса изпълни хитро пряк свободен удар под стената и прати кълбото в противниковата врата за трети път.

5 минути след началото на второто полувреме Пуертас стреля от около 15 метра, но Тер Стеген се отчете с рутинна намеса.

Малко след това Френки де Йонг действа индивидуално през центъра, след което нанесе изстрел, на който обаче липсваше точност.

В 63-ата минута Гризман се разписа за втори път. Французинът получи топката в наказателното поле и от малък ъгъл напомни за най-добрите си години, реализирайки за 0:4.

В 78-ата нещата за домакините се влошиха още повече, след като Хесус Вайехо бе изгонен с директен червен картон за нарушение пред собственото си наказателно поле.

От последвалия пряк свободен удар Миралем Пянич стреля право в стената, с което се изчерпа и всичко по-интересно до края на двубоя.

Гранада - Барселона 0:4

Голмайстори:

0:1 – Гризман 12‘

0:2 – Меси 35‘

0:3 – Меси 42‘

0:4 – Гризман 63‘

Гранада: Силва, Фулкие, Санчес, Дуарте, Нева (Вайехо – 46‘), Монторо (Мия – 46‘), Етеки, Пуертас, Ерера (Соро – 67‘), Мачис (Кенеди – 64‘), Солдадо (Суарес – 46‘)

Барселона: Тер Стеген, Дест (Фирпо – 81‘), Араухо, Юмтити, Алба, Де Йонг (Пянич – 65‘), Бускетс, Педри (Тринкао – 73‘), Меси (Брайтуайт – 65‘), Гризман, Дембеле (Пуч – 73‘)