Барселона се промени в последните няколко мача. Хората на Куман бяха притеснени, че месец януари е пакетиран догоре с гостувания, имайки предвид трудностите, които изпитваха каталунците далеч от дома от началото на кампанията.

Но тяхната съдба сякаш се преобърна и лос кулес бяха отлични от Нова година насам. Сега те влизат в минитурнира за Суперкупата на Испания с всички причини да считат себе си за фаворити.

Потвърди го и анкетата на "Марка" - 54% от 65 816 гласували посочиха, че Меси и компания ще вдигнат трофея в неделя. 34% са за Реал М, 7% за Реал Сосиедад и 6% за Атлетик Билбао.

Страхотна серия

Поредните победи над Уеска, Атлетик Билбао и Гранада донесоха самочувствие и 9 ценни точки в актива, но не е само това. Трите успеха дадоха усещането за повече стабилност и намиране на правилния път в играта. Напоследък каталунците изглеждат солидно, особено що се касае до някои от големите фигури в състава като Лео Меси, Гризман и Дембеле.

Меси отново е Меси

Няма никакво съмнение, че основният аргумент на Барселона се нарича Лео Меси. Неговият сезон до момента не бе никак лек. Не е тайна за никого, че той се опита да избяга от клуба миналото лято. Бартомеу му попречи и това се отрази негативно на играта на аржентинеца. Изглеждаше прекалено сериозен и изявите му на терена не кореспондираха с определението "най-добър играч в света". Спадът се усещаше при него, а с това страдаше и целият отбор, но в последните два мача Лео е като прероден. Меси отново е Меси. Вкара два гола и преди всичко си върна това, което му липсваше - усмивката. Когато Лео е в топформа, за Барса няма прегради.

Материал на "Marca", превод "Тема:Спорт"