Едно лице ще остане завинаги в съзнанието на всички, гледали финала за Суперкупата между Барселона и Атлетик Билбао (2:3) в Севиля.

Става дума за родения в Герника нападател на победителите с дълга черна брада Асиер Виялибре. Той влезе в 83-ата минута на мястото на Раул Гарсия и сякаш всички камери бяха насочени към него. Докато съотборниците му се готвеха за финала с Барселона, той сложи своя тромпет в куфара. 

И след последния съдийски сигнал на Хесус Хил Мансано го извади и посвири на терена на „Ла Картуха“. Виялибре има всичко, за да бъде идол. Брада, заради която прилича на 39-годишен, а всъщност е само на 23 (появил се е на бял свят на 30 септември 1997-а). 

Той бе ударен от Лео Меси, за да бъде изгонен аржентинецът с директен червен картон. А и нека не забравяме – именно Виялибре изравни за 2:2 в 90-ата минута, за да прати битката в продължение. 

А защо свири на тромпет? Защото в Атлетик Билбао имат своя група. Тя се нарича „Орсай“, а в нея влизат още Весга, Де Маркос, Баленсиага, Дани Гарсия и Лекуе, уточнява "Монитор". Те са повече от приятели, повече от съотборници. Те са братя...