Лионел Меси не е известен с буйния си нрав. Тъкмо обратното - аржентинската суперзвезда на Барселона дори е прекалено тих за гений с неговите качества. Но дори той понякога губи самообладание.

Във финала за Суперкупата на Испания, загубен от Атлетик Билбао с 2:3 след продължения, Меси получи първия червен картон в клубната си кариера, цели 753 мача за каталунците.

Аржентинецът изпусна нервите си и удари без топка опонент - нещо, което този път не остана незабелязано от съдията, който му показа директен червен картон, въпреки че оставаха секунди до края на продълженията.

За удара без топка Меси бе наказан за два мача, въпреки че можеше да отнесе далеч по-тежко наказание. Въпреки това от Барселона са категорични, че ще обжалват решението на Испанската федерация.

Това обаче далеч не е първият случай, в който Меси се замесва в подобен тип инциденти, но досега му се разминаваше. Поне на клубно ниво, тъй като на международно Лео бе изгонен още в дебюта си за Аржентина, само секунди след като се бе появил на терена в контрола срещу Унгария.

Ето 10 случая, в които Меси побесня (и често му се разминава):

Срещу Унгария

Меси бе изгонен само 43 секунди след като се появи в дебюта си за Аржентина през 2005 г.

 

 

Срещу Атлетик Билбао

След повече от 750 мача с фланелката на Барселона Меси бе изгонен за първи път в клубната си кариера заради удар срещу Асиер Вилалибре във финала за Суперкупата на Испания.

 

 

Срещу Рома

Трудно е да разберем как съдията показа само жълт картон за тези действия срещу Мапу Янга-Мбива.

 

 

Срещу Шахтьор Донецк

Както и тук...

 

Срещу Реал Мадрид

В Ел Класико емоциите винаги са в червения сектор, особено когато става въпрос за сблъсък със Серхио Рамос.

 

Срещу Севиля

Диего Карлос падна доста театрално, но не е като да не сме виждали да се показват червени картони за подобни действия.

 

Срещу Реал Сосиедад

Феновете н Барселона и Меси биха казали, че е инцидент, но едва ли самите те вярват напълно в това.

 

 

Срещу Ливърпул

Почти идентична ситуация с тази от двубоя срещу Билбао, когато Меси се опита да удари с юмрук в лицето Фабиньо по време на полуфиналите от Шампионската лига през 2019 г.

 

 

Срещу Уругвай

След този епизод на терена Меси и Единсон Кавани са се опитали да си спретнат бой в тунела, но са били разделени от Луис Суарес. Кавани е предизвикал Лео, а аржентинецът му отговорил: "Където и когато пожелаеш." Честно казано, ако трябваше да залагаме, бихме сложили парите си на Кавани.

 

 

Срещу Атлетико Мадрид

Съоборниците на Меси и Жоао Феликс се намесиха, преди нещата да се разгорещят допълнително. Похвално обаче е поведението на младия португалец, който не отстъпи на далеч по-именития си съперник.

 

 

 

Материал на webcafe.bg