Треньорът на Барселона Роналд Куман беше ядосан след измъчената победа над Корнея в мач от 1/16-финалите за Купата на Краля. Каталунците се нуждаеха от 120 минути, за да надделеят над непретенциозния съперник, а в редовното време изпуснаха две дузпи. От бялата точка не вкараха Миралем Пянич и Осман Дембеле, чието изпълнение беше изключително комично.

"В такива мачове най-важното е да се класираш за следващия кръг, но това не означава, че можем да сме доволни. Пропуснахме две дузпи. Искам да виждам повече отговорност от футболистите. За трети пореден път играхме 120 минути. Създадохме много положения и не трябваше толкова лесно да ги пропиляваме", заяви Куман.

"Нямам претенции към старанието на футболистите, но е важно не само да се тича, но и да се действа с креативност и ефективност. Това беше проблемът ни. Неприемливо е да играем по този начин", подчерта нидерландецът.

"В подобни мачове не можеш да спечелиш почти нищо, но може да загубиш много. Корнейя игра страхотно, а вратарят им беше най-добрият на терена. Ние бяхме длъжни да си улесним задачата, но не го направихме. Сега разбирам защо Корнея отстрани Атлетико Мадрид (б.р. - 1:0). Те не спряха да тичат до последната секунда. Ние пък ще си поговорим в съблекалнята защо отново ни се наложи да играем продължения", каза още Куман.