Христо Стоичков коментира в студиото на американския тв гигант TUDN дуела между "Барселона" и "Корнея", който грандът едва спечели с 2:0 след продължения. Кавалерът на "Златната топка" не спести критиките към футболистите и защити своя голям приятел Роналд Куман, който през лятото се зае с мисията да преобрази "Барса".

"Номер осем не е за всеки - отсече Стоичков, цитиран от "Труд". - Явно много тежи на Миралем Пянич. Той не е на нивото на "Барселона". Тъжен съм от това, което видях и ми е много срам. Роналд Куман няма никаква вина, след като двама души не могат да вкарат дузпа. Какво да направи треньорът? Когато "Барселона" бие, никога Куман не казва: "Аз победих!" Има твърде много за работа в сегашния отбор. Не мисля, че Роналд може да успее с наличните футболисти да върне исканото ниво."

Следващата седмица е жизненоважна за "Барселона". На 26 януари предстоят президентски избори, а от тях ще стане ясно дали Лионел Меси ще напусне като свободен агент през лятото. Освен това клубът е и във финансова криза.