След като Барселона похарчи огромни суми за неуспешни трансфери в последните години, сега се очаква клубът да промени стратегията си и да се насочи към свободни агенти.

Бъдещата политика на клуба все още не е ясна, тъй като изборите за нов президент предстоят, но тежкото финансово положение ще принуди каталунците да свият максимално разходите си, а според испанските медии бъдещето на селекцията е именно в привличане на играчи с изтекли договори.

От месеци текат спекулациите, че от следващия сезон Барса ще се подсили с Ерик Гарсия от Манчестър Сити, Мемфис Депай от Лион и Джорджиньо Вайналдум от Ливърпул. Актуалните контракти на всички тях изтичат през лятото.

Сега цитираният от webcafe.bg "Мундо Депортиво" подхранва нови слухове, свързани с още две звездни имена с изтичащи договори - Серхио Агуеро и Давид Алаба.

Бранителят на Байерн Мюнхен почти сигурно ще напусне германския шампион като свободен агент и ще бъде апетитна хапка за водещите отбори, като фаворит за подписа му остава Реал Мадрид.

32-годишният Агуеро пък няма възможност да влезе във форма този сезон заради честите контузии и проблеми и Манчестър Сити е принуден да се справя без него.

Аржентинецът обаче е много близък с Лионел Меси и привличането му би трябвало да помогне на Барселона в опитите да убеди голямата си звезда да остане на "Ноу Камп".