Барселона удари с 2:0 Елче като гост и вече е на трето място в класирането на три точки от Реал Мадрид, но на цели 7 от Атлетико и първото място.

Трябва да се отбележи, че момчетата на Чоло Симеоне имат и два мача по-малко от "каталунците".

Головете за Барса в мача забиха Френки Де Йонг (39’) и Рики Пуч (89’). Гостите отново бяха без Лионел Меси, чието наказание изтече точно с тази среща.

Елче от своя страна продължава да затъва в класирането, като вече няма победа в 13 поредни шампионатни срещи.


Барса започна атакуващо мача, но трудно достигаше до чисти голови положения пред вратата на домакините, които много правилно се защитаваха и затваряха празните прастранства.

"Каталунците" можеха все пак да вкарат в 18-ата минута, когато Дембеле центрира към Гризман, но той с глава не успя да опъне мрежата на Елче. Три минути по-късно и домакините имаха шанс за гол, но Марк-Андре тер Стеген спаси удар на Раул Гути.

Последваха спокойни минути, в които Барса контолираше играта, но така и не успяваше да създаде сериозно положение. В 30-ата минута Жорди Алба стреля силно, но в аут.

Малко по-късно пропуски направиха Педри и Серхио Бускетс. Логичното се случи в 39-ата минута, когато Барса успя да вкара.

Тогава Брейтуейт центрира в наказателното поле на Елче, където Диего Гонсалес си заби нелеп автогол - 0:1. Попадението обаче бе записано на Френки Де Йонг, който добута топката в мрежата.

Елче можеше да изравни веднага, но отново Тер Стеген показа класа и спаси удар на Хосан.

Барса продължи да доминира и в началото на второто полувреме, но Елче можеше да изравни в 55-ата минута. Тогава Емилиано Ригони излезе сам срещу Тер Стеген, но вратарят за пореден път спаси отбора си.

Отговорът на гостите бе шанс пред Дембеле, но той стреля в аут. "Каталунците" отново взеха инициативата, но с пропуски се отчете Педри. В 73-ата минута Барса скочи за дузпа, но такава не им бе дадена.

В края на мача Тринкао изпусна страхотно положение, но логичното се случи в 89-ата минута, когато Рики Пуч опъна мрежата на Елче за 0:2. Така Барса взе победа без Меси и продължава да е в битката за шампионската титла.

Елче - Барса 0:2

Голмайстори: 

0:1 Френки Де Йонг (39’) 
0:2 Рики Пуч (89’)

Елче: Бадия, Мохика, Гонсалес, Бараган, Верду, Марконе, Хосан, Гути, Ригони, Родригес, Бойе

Барселона: Тер Стеген, Мингеса, Араухо, Юмтити, Алба, Бускетс, Де Йонг, Дембеле, Педри, Гризман, Брейтуейт