Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед – Димитър Бербатов, заяви, че в момента Барселона си плаща скъпо за начина, по който остави Луис Суарес да си тръгне.

Уругвайският стрелец, който се превърна в голмайстор №3 в историята на каталунците, напусна "Ноу Камп" през задния изход. Причината за това беше, че не влизаше в плановете на новия треньор Роналд Куман. В крайна сметка Суарес премина като свободен агент в Атлетико Мадрид.

И с "дюшекчиите" се запътил сериозно към петата си титла на Испания. В класирането столичани са лидери с 47 точки и мач по-малко от преследвачите Реал Мадрид (40 т.) и Барса (37).

"Суарес е машина. Вижте класирането, Луис сигурно умира от смях. Много съм доволен от развръзката, защото Барселона се отнесе зле с него. Не се постъпва така с един от най-важните играчи за последните години", заяви Бербатов в рубриката си за Betfair.

"Барса показа неуважение и сега си плаща скъпо за това. Сигурен съм, че Луис не съжалява, защото се наслаждава на футбола в Атлетико", добави голмайстор №1 в историята на България.

Уругваецът е лидер в голмайсторската листа на Ла Лига с 12 попадения в 15 мача. Същият актив има и Юсеф Ен-Несири от Севиля, но в 19 срещи. Трети е Лео Меси с 11 попадения.