Бившият нападател на Барселона Христо Стоичков изрази мнение, че голямата звезда на каталунския клуб Лионел Меси не се вълнува толкова от парите, колкото от възможността да печели трофеи.

“Трябва да се говори ясно – каква програма ще следва бъдещия президент, какви трансфери може да бъдат направени. Трябва да се създаде конкурентоспособен отбор. Мислите, че Меси играе заради пари? Той играе заради трофеи, той е роден победител".

"Разбира се, ако резултатите и трофеите не дойдат, Лео няма да бъде щастлив. Страдам, когато не го виждам щастлив. Виждам лицата на футболистите на тренировките и ситуацията изисква промени. Новият президент трябва да бъде честен с отбора”, сподели Стоичков, цитиран от El Mundo Deportivo.

Споразумението на Меси с клуба е до 30 юни. Днес El Mundo разкри, че съгласно договора му, подписан през 2017 г., Меси е получил 555 млн. евро – фиксирани 138 млн. на сезон, плюс премии.

Повече от 115 млн. са изплатени като бонус за преподписването му и още 78 млн. евро като премия за лоялност. Материалът в El Mundo е озаглавен: “Контрактът, който разори Барселона”.