Добрите стари приятели Луис Суарес и Лионел Меси водят битка по неволя, след като уругваецът се оказа излишен в Барселона през лятото.

Новият снайперист на Атлетико Мадрид дърпа "дюшекчиите" към титлата, макар да е голмайстор №3 в цялата история на Барселона.

И сега води задочна битка с Лео за голмайсторския приз в Ла Лига. Суарес има 14 шампионатни попадения, а Меси - 12. Само преди половин година бяха съседи в каталунската столица и семействата им често бяха заедно на вечери и почивки.

34-годишният Суарес дори е в най-добра форма от всички нападатели в Европа в момента и има основна заслуга за космическия 10-точков аванс на Атлетико пред Реал Мадрид и Барса.

Меси стартира сезона доста слабо и бележеше само от дузпи, но напоследък отново е във вихъра си. Аржентинецът започна годината много силно и помогна на отбора да се изравни с "белия балет" по точки.

През есента Суарес пропусна сблъсъка с Барса заради коронавирус, но ще има възможност да се завърне на "Ноу Камп" на 9 май. И да прободе любимия си отбор право в сърцето...