Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу отрече слуховете, че именно той е "къртицата", дала информация на вестник "Мундо Депортиво" за космическия договор на Лионел Меси.

Клубът танцува с фалита заради дългове от близо 1.2 милиарда евро, но за сметка на това е платил на аржентинеца цели 555 милиона евро за последните четири сезона.

"Прочетох от някои медии, че информацията е била изнесена от мен или друг човек от борда, който управляваше преди това. Но това е пълна лъжа. Това е много сериозен случай, защото е нелегално да даваш информация за параметрите на професионален договор. Случаят ще свърши в съда, защото нито Меси, нито Барселона, могат да приемат това престъпно деяние", коментира Бартомеу пред Sin Concesiones.

"Нямам представа кой е виновникът. Фактът е, че наистина четирима или петима души от клуба имат достъп до договорите, както и външна адвокатска фирма, която участваше в преговорите. Както и испанската лига, която разполага с копия от всички договори."

"Смятам, че е перверзно Меси да бъде обвиняван за финансовите проблеми на Барселона. Той заслужава сумите, които получава, защото генерира приходи с присъствието си на терена и заради рекламите, в които участва за клуба."

"Ако не беше пандемията с коронавирус, Барселона без проблеми щеше да плати тези суми, както и заплатите на останалите футболисти. Когато преподписахме с Меси през ноември 2017 година, никой нямаше представа, че през 2020 година ще дойде пандемия", добави Бартомеу.