Барселона спечели трудно гостуването си на коравия Бетис с 3:2, а големият герой за тима този път бе Тринкао. Португалското крило вкара страхотен гол в 87-та минута и гарантира изключително важните три точки за каталунците.

Капитанът на Барса Лионел Меси бе оставен на резервната скамейка, a в 38-та минута Борха Иглесиас даде аванс за домакините. Меси се появи в 57-та минута и само две по-късно изравни резултата. Виктор Руис (68) даде аванс на каталунците, след като си вкара автогол, а малко след това реализира и в правилната врата за 2:2. В крайна сметка Тринкао с феноменален изстрел под гредата в 87-та минута донесе победата.

С нея Барса отново се изравни по точки с Реал Мадрид на второто място - по 43. Далеч напред с 50 и два мача повече е Атлетико Мадрид. Бетис е 7-ми с 30 т.

Двубоят започна с ранна смяна, която обърка плановете на Роналд Куман. Араухо получи контузия и бе заменен от Френки де Йонг, който трябваше да де

Срещата не започна добре за Барса. Още в 12-ата минута се наложи каталунците да правят принудителна смяна, след като Роналд Араухо се контузи и на негово място влезе Френки де Йонг, който ще действа на непривична позиция в центъра на отбраната.

Първото полувреме беше равностойно, без особени опасности пред двете врати. И все пак в 25-та минута Хуамни стреля с глава, но изстрелът му бе неточен.

Барса отговори с хубаво центриране към Лангле, който успя да засече топката с глава, но я прати покрай вратата.

Малко след това Бетис поведе. В 38-та минута Емерсон проби по дясното крило и подаде успореден пас към Борха Иглесиас, който отблизо нямаше как да сбърка и направи 1:0. Малко след това таранът влезе в ролята на асистент и центрира към далечната греда, но негов съотборник не успя да засече.

На почивката Куман не пусна Меси, а Педри. Все пак в 57-та минута капитанът на каталунците се появи на терена и влиянието му се усети веднага. Само две минути по-късно Лео изравни резултата след прекрасен самостоятелен пробив и клинично насочен удар към близката греда - 1:1.

След час игра Меси опита да спечели дузпа за тима си, след като падна  наказателното поле, но реферът не реагира. Бетис реагира с опасен удар на Фекир, а в 66-та минута Дембеле се отчете със сериозен пропуск, след като бе изведен сам срещу вратаря Роблес, но не реализира.

Заключителните минути бяха особено драматични. В 68-та Барса направи пълен обрат. Алба нахлу в наказателното поле и намери с хубав пас Гризман. Французинът не засече добре топката, но тя се отклони в тялото на Виктор Руис и влезе във вратата на домакините - 2:1 за Барса.

В 75-та минута именно Руис наказа обичайна грешка в защитата на каталунците. Защитникът засече с глава центриране в наказателното поле и простреля Тер Стеген за 2:2. Малко след това вратарят на гостите се намеси решително след изстрел отблизо на Морон.

В 87-та минута резервата Тринкао донесе трите точки на Барселона. Португалецът се възползва от една избита топка и с мощен удар по диагонала и с помощта на горната греда реализира за крайното 3:2.

Бетис - Барселона 2:3
1:0 Борха Иглесиас 38’
1:1 Лионел Меси 59’
1:2 Виктор Руис 68’-автогол
2:2 Виктор Руис 75'
2:3 Тринкао 87’

Бетис: Роблес, Емерсон, Манди, Руис, Морено, Акоуку (75 - Родригес), Гуардадо, Хуамни (75 - Тейо), Руйбал Гарсия (65 - Родри), Фекир (83 - Каналес), Иглесиас (82 - Лорен)

Барселона: Тер Стеген, Алба, Лангле, Араухо (12 - Де Йонг), Мингеса, Бускетс (78 - Юмтити), Пуч (57 - Меси), Пянич, Брайтуейт (46 - Педри), Дембеле, Гризман