Севиля победи с 2:0 Барселона в първи полуфинал за Купата на Испания. Попаденията на стадион "Рамон Санчес Писхуан" забиха Жул Кунде в 25-ата минута и Ракитич малко преди края.

Така Севиля взе чист успех преди срещата-реванш на "Камп Ноу", която ще определи кой от двата отбора да играе за трофея.

Като цяло не се получи качествен двубой. Действията се развиваха основно в средата на терена, където се водеше люта битка, а чистите голови положения пред двете врати бяха рядкост.

Домакините много умело обезвредиха Лео Меси и Антоан Гризман, което бе решаващо и в крайна сметка Севиля заслужено си взе победата. Трябва да се отбележи и безобразната игра в защита на "каталунците".


Барса започна по-добре срещата и в началото натисна сериозно домакините. В 10-ата минута "каталунците" бяха близо до попадението.

Тогава Антоан Гризман намери хитро Меси в наказателното поле, последва техничен удар на Лео, но топката по чудо не посети мрежата на Севиля.

Отговорът на домакините бе отсечен шут на Жул Кунде, но в аут. Така се стигна до 25-ата минута, когато Севиля вкара. Жул Кунде направи феноменален пробив, навърза защитата на Барса и успя да опъне мрежата на гостите за 1:0.

До края на полувремето "каталунците" така и не успяха да стигнат до чисто голово положение, а дори можеха да инкасират и второ попадение, но Серхио Ескудеро не успя да преодолее Марк-Андре тер Стеген.

Барса започна атакуващо второто полувреме и бързо стигна до отличен шанс, но Буну се намеси авторитетно след удар на Меси.

Постепенно играта избледня, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови възможности.

В 73-ата минута дойде и най-скандалното решение в срещата. Тогава Сусо задържа Жорди Алба в наказателното поле на Севиля, но съдията Матеу Лаос незнайно защо отсъди пряк свободен удар на границата на пеналта. Малко по-късно удар на Дембеле отново не намери мрежата.

Така се стигна до 85-ата минута, когато защитата на Барса допусна поредната си безумна грешка и позволи на Иван Ракитич да се озове сам срещу Марк-Андре тер Стеген, последва отсечен шут и 2:0.

Ракитич джентълменски не се зарадва на попадението си. До края на срещата Меси изпусна да вкара от фаул и Севиля си взе чиста победа.