Суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе бе обявен за новия крал, след като прегази Барселона с хеттрик при победата с 4:1 в първия осминафинал в Шампионската лига. 22- годишният нападател изигра най-силния си европейски мач с екипа на столичани, за да засенчи напълно звездата на съперника Лионел Меси. 

Мачът символизираше предаването на щафетата. Слизането от трона на аржентинеца, за да отстъпи място на своя наследник - Килиан Мбапе.

"Ако след този мач ПСЖ не се класира за четвъртфиналите, трябва да спрем футбола", написа Дамиен Дегор от "Екип", а в интервю за френското издание бившият нападател Микаел Мадар бе шокиран от разликата между двете най-големи имена на терена: "Този двубой бе послание към Меси. Благодарим ти, Лео, за всичко, което направи, но твоят наследник вече е тук. Ти си миналото, той е бъдещето. Сега можеш да си вървиш".

Пресата във Франция описа представянето на ПСЖ като галактическо, а три от головете бяха дело на звездния Мбапе, който си правеше каквото поиска с тромавата каталунска защита.

"Той избра именно Барса за съперник, за да покаже, че е истинският Меси на ПСЖ", хвали го италианският в. "Гадзета дело Спорт".

За "блаугранас" се очертава първо отпадане на осминафинал в ШЛ от 2007 година насам. В този период те винаги стигаха поне до Топ 8 на Европа, но редят провал след провал, откакто за последно покориха върха през 2015 година.