Барселона продължи с неубедителните си резултати и дни след шокиращата загуба с 1:4 от ПСЖ в Шампионската лига не успя да победи слабака Кадис за Ла Лига – 1:1. Хората на Роналд Куман създадоха куп положения на „Ноу Камп“, но вкараха единствено чрез Лионел Меси от дузпа в 32-та минута.

Голове на Френки Де Йонг и Педри в края на първата част пък бяха отменени заради засади. Кадис, който бе в серия от четири поредни загуби, отмъкна точка също чрез дузпа в края на мача и точно изпълнение на Алекс Фернандес.

Лионел Меси счупи нови рекорд в Ла Лига, след като записа мач номер 506 за Барса в първенството, с което изпревари легендата на клуба Шави Ернандес. Освен това Лео вкара гол на 38-ми различен отбор в първенството. Серхио Бускетс пък изигра своя мач номер 400 за Барса в Ла Лига.

Така Барса остава на трето място в класирането с 47 точки. Реал Мадрид е втори с 52 точки и мач повече, а лидер е Атлетико Мадрид с 55. Кадис е на 14-та позиция с 25.

Каталунците поеха контрола от началото на срещата и още в 10-та минута Меси можеше да открие резултата след добро изпълнение на свободен удар, но Ледесма спаси. Малко след това стражът на гостите пак бе принуден да се намесва след удар на Алба. В 18-та минута Меси отново пробва късмета си, но неговият шут бе блокиран.

Натискът на Барса продължаваше, но добрият завършващ удар така и не идваше. Гризман пропусна две изгодни положения, като стреля изключително неточно. Ледесма пък отрази нов удар на Меси.

Така се стигна до 31-та минута, когато Педри проби в наказателното поле на гостите и бе спънат от Иса. Меси нямаше никакви проблеми при изпълнението на отсъдената дузпа, за да прати Ледесма в обратния ъгъл – 1:0 за Барселона. Това бе 16-ти гол на Меси от началото на сезона, с което се изравни на върха при реализаторите с доскорошния си съотборник Луис Суарес от Атлетико Мадрид.

Първото по-добро положение за Кадис бе в края на полувремето, когато Собрино бе намерен на метри от вратата и засече едно центриране с коляно, но топката мина на сантиметри от целта. Барса пък вкара още два гола чрез Де Йонг и Педри, но и двата бяха отменени заради засади.

Събитията след почивката не се промениха особено, като Барса владееше топката и атакуваше неспирно, докато Кадис се отбраняваше. Първото по-сериозно положение след почивката бе в 60-та минута, когато Меси проби по крилото и центрира остро към Гризман. Топката обаче бе отклонена в последния момент от Ледесма. Дембеле също опита да удвои резултата, като имаше два изгодни шанса. Първият му удар обаче бе блокиран, а след това стреля покрай вратата.

Последваха нови опити на Меси да порази целта. В 75-та минута аржентинецът бе изведе на позиция от Педри, но ударът му мина над вратата. Четири минути по-късно Лео пробва късмета си с мощен удар от близо 25 метра, но и този път топката профуча на сантиметри от гредата.

Неточните удари на каталунците продължиха и минути преди края на редовното време шут на резервата Пуч облиза страничната греда. И както често се случва във футбола, след толкова много пропуски на Барса гол вкараха гостите. В 88-та минута Лангле спъна нападател на Кадис в наказателното си поле и Алекс Фернандес реализира отсъдената дузпа с прекрасно насочен удар – 1:1.

Барселона – Кадис 1:1

1:0 Лионел Меси 32‘-д

1:1 Алекс Фернандес 88-д

Барселона: Тер Стеген, Дест (80 – Мингеса), Пике, Лангле, Алба, Бускетс (75 – Пянич), Де Йонг, Педри (74 – Тринкао), Дембеле (80 – Пуч), Меси, Гризман (65 – Брейтуейт)

Кадис: Ледесма, Иса, Мауро, Фали, Еспино, Салви (62 – Алехо), Гаридо (58 – Хосе Мари), Перея (76 – Йонсон), Искиердо (59 – Фернандес), Негредо (59 – Лосано), Собрино