Суперзвездата на Барселона Лионел Меси подкрепи бившия си съотборник Роналдиньо. Както е известно, майката на бившия бразилски футболист почина от усложнения, предизвикани от коронавирусна инфекция.

“Рони, нямам думи. Не мога да повярвам в това. Просто ти изразявам подкрепа, прегръщам теб и цялото ти семейство. Много съжалявам, да почива в мир”, написа цитираният от БГНЕС Меси в Инстаграм.

През декември Роналдиньо съобщи, че майка му е настанена в реанимацията на болница с COVID-19. Самият той се зарази с коронавирус в края на октомври.

Като част от футболния тим на Барселона, Роналдиньо спечели Шампионската лига, стана двукратен победител в испанското първенство. Играейки за Милан, той спечели италианското първенство. 

През 2004 и 2005 г. бразилецът бе признат за най-добрия играч в света от Международната футболна федерация (ФИФА), през 2005 г. получи наградата „Златната топка“. С бразилския национален отбор Роналдиньо стана световен шампион през 2002 г. Общо изигра 97 мача за Селесао и вкара 33 гола.