Голямата звезда на Барселона Лео Меси е готов да остане на "Камп Ноу" при едно условие. Аржентинският гений иска бъдещото ръководство на клуба да предложи печеливш спортен проект в краткосрочен план, за да продължи да играе за клуба на сърцето си.

Президентските избори в Барса са на 7 март, а първата задача на новоизбрания шеф на клуба ще бъде да седне на масата на преговори с шесткратния носител на Златната топка.

Според вестник Marca всички сценарии пред аржентинеца са отворени и бъдещето му ще зависи от предложението на новия бос. Меси иска гаранции, че Барселона наистина ще може да се състезава за всички титли. Ако е така, той е готов да остане и финансовият аспект няма да бъде пречка за нов договор.

При такъв случай парите отиват на заден план. За Лео те никога не са били движещата сила, въпреки че цифрите от последния му контракт са главозамайващи, но повечето от клаузите не са поискани от него, а са предложени от бившия президент Хосеп Мария Бартомеу. Освен това Меси е напълно наясно с деликатната финансова ситуация, която клубът преживява в момента.

На Меси не му харесват спекулациите относно бъдещето му, не му харесва, че хора от ПСЖ говорят за него, изобщо не му е допаднало да види изображението си на корицата на френското издание L’Equipe с фланелката на друг отбор, защото не е имал контакт с никого до този момент.

Баща му Хорхе е в Аржентина от много време и не поддържа връзка с никого. Решението зависи единствено от Лео и от най-съществено значение е това дали ще хареса проекта на новия президент на Барселона.

Проект, в който трябва да има конкретни имена. Има футболисти като Агуеро и Вайналдум, които могат да допринесат много за отбора и биха пристигнали на "Камп Ноу" като свободни агенти. Други като Холанд, Де Лихт и Кунде биха били значителни подкрепления, но за тях трябва да бъдат извадени сериозни финансови средства.