Халфът Педри, който се превърна в ключова фигура за Барселона този сезон, в крайна сметка ще бъде на линия за днешния важен сблъсък срещу Севиля

18-годишният футболист получи травма срещу същия съперник преди няколко дни и си тръгна от стадиона с патерици. В испанските медии се появиха информации, че Педри ще трябва да се възстановява две или три седмици, но вчера наставникът на тима Куман обяви, че е станало "медицинско чудо" и играчът се е възстановил по-бързо от очакваното. В момента халфът няма никакви проблеми и по всяка вероятност ще бъде на линия за днешната вечер.

Единствената дилема в състава е свързана с Антоан Гризман. Французинът стартира от пейката в последните два мача, но сега има вариант да бъде върнат сред титулярите. Това зависи и от схемата на игра, която ще избере треньорът Куман. При 2:0 срещу Севиля през уикенда той заложи на 3-5-2, вместо на обичайното 4-3-3 или 4-2-3-1.

Друг интересен момент е дали Куман ще има смелост да пусне 18-годишния Илайш Мориба в стартовия състав, пише "Тема спорт". Юношата на клуба се отличи с асистенция към Меси срещу андалусийци. Гостите, водени от Хулен Лопетеги, няма да могат да разчитат на двама свои контузени футболисти - Акуня и Окампос.