Диего Форлан обяви, че Барселона е допуснал грешка, оставяйки Луис Суарес да си тръгне през лятото и че липсата на уругваеца се усеща на "Камп Ноу" както тази на Кристиано Роналдо на "Сантяго Бернабеу".

34-годишният Суарес напусна Барса и премина в Атлетико Мадрид през лятото, като от началото на кампанията има 16 гола в Ла Лига и е единствено зад Лионел Меси, който има 19.

"Разбира се, че беше голяма грешка - каза Форлан пред AFP на въпрос дали Барселона е допуснал грешка, продавайки Суарес на Атлетико за само пет милиона евро. Веднага щом от Барса обявиха, че е за продан, разбрах, че това е грешка. Едно е сигурно - не бе заради представянето му на терена."

Веднага му писах: "Виж, няма да си първия, няма и да си последния. Трябва да продължиш да бъдеш себе си. Няма нужда да се доказваш на когото и било, затова продължавай в същия дух в Атлетико Мадрид. Когато те наказват без причина, а все още си в страхотна форма и можеш да играеш добре, разбира се, че ще искаш да покажеш, че още го можеш."

Роналдо напусна Реал през лятото на 2018-а, след като спечели три последователни пъти трофея от Шампионската лига. Ювентус плати за него 120 милиона евро в опит да донесе първа "ушата купа" от 1996-а насам, но поне засега това не се случва. Този сезон Юве може да изпусне дори и титлата в Серия "А", тъй като изостава на цели десет точки от лидера Интер, но има и мач по-малко.

"Суарес липсва на Барселона; същото се случи, когато Кристиано Роналдо напусна Реал Мадрид - каза още Форлан, цитиран от webcafe.bg. - Когато играч като Роналдо си тръгне - един от най-добрите в историята на футбола, с него си тръгват и едни 50 гола на сезон.

Затова, ако ще продаваш играчи като Роналдо или Суарес, трябва да ги замениш с нови двама, но дори тогава има риск, защото се нуждаят от адаптация. Щом Кристиано си тръгна, в Реал стана по-трудно. Сега ситуацията в Барселона е същата."