Бившият играч на Спартак Москва и руския национален отбор Александър Мостовой си спомни за годините, които прекара в Испания с екипа на Селта.

В отбора тогава имаше и няколко аржентинци, а според Мостовой Диего Марадона е бил Бог не само за обикновените хора и за футболните запалянковци, но и за самите играчи: "Меси изпреварва Марадона по всички показатели. По много изпреварва абсолютно всички останали на планетата. Но Марадона е Бог за Аржентина", споделя Мостовой пред "Советский спорт".

"Играх с много аржентински футболисти в Испания, нямате си и представа какво означава Марадона за тях. Говореха за него по-често, отколкото за жените и децата си... Слагаха снимки на Марадона в обувките си, в чорапите, по корите. Той беше уникален образ. Много съжалявам за него. Странно, че не са успели да го спасят", добавя цитираният от "Тема спорт" Мостовой.

Александър успява и да победи Марадона в директния сблъсък, когато Спартак среща Наполи за КЕШ през 1990-а. Тогава след две нулеви равенства руснаците печелят след изпълнение на дузпи в реванша на свой терен. 

"В деня преди мача имаше слух, че Марадона няма да дойде... - разказва още бившата руска десетка. - Повече от 250 хиляди души бяха дали заявка за билети за "Лужники". Представете си какво щеше да стане! Тогава обаче чухме новината, че Марадона ще долети с частен самолет. Всички останали пътувахме с пътническите полети и трябваше дори да пазим сами багажа си, защото често ни обираха, а той лети с частен самолет!"