Бащата на младата надежда на Барселона Илайш Мориба - Мамади разкри отношенията на сина му с голямата звезда на отбора Лионел Меси.

“Трудно е да възприемем всичко, което се случва. Но Илайш ми обясни, че Лео е впечатляващ човек. За да го опознаеш добре, трябва да си с него всеки ден. И той е много добър човек. Винаги му казвал да пробва ударите си извън наказателното поле. Не мога да повярвам, че най-добрият играч в света се шегува с моя син. Това е мечта за всеки баща, аз просто нямам думи. Наистина съм впечатлен и благодарен от държанието на Меси към сина ми”, каза Мамади Мориба.

Мориба старши разкри и как са отпразнували дебюта на 18-годишния му син за Барселона срещу Корнеля в Купата на Испания. Съвсем наскоро пък Илайш вкара и първия си гол за каталунците…след асистенция на Меси.

“В Гвинея, където е роден Илайш, имаше парти след мача. Пратиха ми видео от празненствата по улиците след гола му. Бях шокиран. Не можех да помръдна. Всичко е било толкова емоционално, че един от племенниците ми е ревял и крещял, бягайки по улицата.

Лично аз смятам Роналд Куман като втори баща на Илайш. Винаги ще бъда благодарен на този човек, той даде шанса на живота за моя си. Не всеки треньор би рискувал с включването в игра на толкова млад играч. Ако не беше Куман, някои от младите играчи сега нямаше да са в отбора на Барселона”, каза още Мамади Мориба.