Защитникът на Манчестър Сити Ерик Гарсия със сигурност ще подпише договор с Барселона като свободен агент, категоричен е вестник „Спорт“. 

Каталунците искаха да си върнат играча още миналата година, след като през 2017-а той напусна тяхната школа, за да играе за Гражданите. 

През този сезон обаче, Гарсия рядко попада в състава на Пеп Гуардиола и в крайна сметка е взел решение да се върне на „Камп Ноу“, където имат сериозна нужда от силни бранители. 

Договорът на защитника ще бъде за 5 години като ще бъде оформен още през април, като той ще бъде първото ново попълнение за президента Жоан Лапорта, оглавил наскоро клуба за втори път. 

„Би било много специално да играя заедно с Меси, защото той е най-добрият в света. Невероятно е това, което прави всяка седмица“ заяви Гарсия пред испанските медии, след като е част от състава на Испания за мачовете срещу Гърция, Грузия и Косово. 

„Отношенията ми с Пеп не са се променили, но така или иначе реших да не преподписвам с Ман Сити. Не зная какво ще правя в бъдеще. Сега мисля само за клуба си и националния отбор. Обичам тимове, които изнасят топката с подавания и пресират противниците. Барса е такъв отбор, но има и други“ каза още Гарсия.