Барселона и Реал Мадрид отново ще сблъскат интересите си през лятото, след като и двата испански гранда искат един от най-големите местни таланти Фабио Бланко.

17-годишното крило на Валенсия има договор с клуба до лятото и е твърде вероятно да потърси ново предизвикателство. Бланко е смятан за новия Феран Торес, тъй като сходствата му с играта на футболиста на Манчестър Сити са много сериозни. Треньорите от школата на Валенсия са категорични, че той ще бъде новата супер звезда на испанския футбол.

Идеята и на Барса, и на Реал е да привлекат Бланко първоначално в Б отборите си, а при добри изяви да бъде включен в първия тим. По подобна схема Барса наложи Педри вече дори сред титулярите си. В Реал пък още съжаляват, че не успяха да си осигурят услугите на новоизпечения национал през 2018 г.

Валенсия прави всичко по силите си да задържи Бланко с нов договор, но в клуба са песимисти, че това може да се случи. Интерес към таланта има още от английските Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси, от италианските Милан и Ювентус и от няколко немски клуба.