След като наскоро стана ясно, че младата звезда на Барселона Ансу Фати може да е аут до края на сезона, сега е много вероятно същата съдба да бъде и тази на Филипе Коутиньо. 

От клуба потвърдиха, че бразилецът е пътувал до родната си Бразилия за допълнително лечение на контузията в коляното, която го извади от терените вече за 3 месеца. Последното му участие да каталунците е от 29 декември. 

28-годишният футболист дори претърпя операция в началото на януари с идея да се върне някъде по това време, но „Марка“ съобщава, че той е получил редица усложнения при рехабилитацията си и има сериозни опасения, че няма да играе до края на кампанията. 

Коутиньо е бил на консултация в Катар, която обаче не е дала положителни резултати и в резултат е бил изпратен в Бразилия за ново мнение, като на този етап не е ясно кога ще се върне в Барселона. Засега от клуба отрича, че той се нуждае от нова операция, каквито слухове има. 

Заради честите здравословни проблеми на играча и това, че като цяло не оправда очакванията след идването си в отбора през 2018-а, се говори, че Роналд Куман иска да го продаде, но при тези обстоятелства Барса ще регистрира огромна загуба, тъй като цената на Коутиньо е много по-ниска от платените за него 120 милиона евро, които могат да се увеличат сериозно при изпълнението на определени условия.