Лионел Меси още от малък е мразел някой да му отнеме топката и е бил готов "да ти изгризе глезените" в такъв момент, разкрива бившият халф на Барселона Андреа Орланди.

36-годишният Орналди, който прекарва две години като отдаден под наем в Барселона Б, където се засича с Меси, споделя, че аржентинецът е изключително скромен човек извън терена, но стъпи ли на тревата, се превръща в звяр.

"Не беше приятно да тренираш с него, защото бе невъзможно да му отнемеш топката - казва цитираният от webcafe.bg Орланди пред Goal.com. - Той бе много стеснителен, но Роналдиньо го взе под крилото си. Спомням си, че носеше кафе на Рони и изобщо не се срамуваше от това, но на терена се превръщаше в чудовище.

Никога не съм виждал такова желание за победа у 17-18-годишен талант. Беше готов да ти изгризе глезените, ако му отнемеш топката; не можеше да приеме подобно нещо. Разбира се, че знаехме, че има нещо специално у него, но никой не си е и представял, че ще се превърне в най-великия футболист в историята.

По онова време Роналдиньо бе най-талантливият играч, когото бях виждал. Но Меси беше различен. Не се фукаше с финтове, а просто профучаваше покрай теб, без да можеш да видиш топката. Не можеше да се опитваш да играеш и на слабата му страна, защото той играе еднакво добре и с двата крака. Не можеше и да го риташ, защото трудно стигахме до него.

Беше леко неприятно да играеш с толкова талантлив футболист като него. Това, което наистина ме впечатли, бе начинът, по който действаше, когато попадаше в малки пространства, как дриблираше между шестима играчи - нещо, за което други дори не биха си и помисляли.

Веднъж Франк Рийкард организира смесено занимание между играчите от първия отбор и тези от Барселона Б. Аз бях в един отбор със Самуел Ето'о и играхме срещу Меси. Лео взе топката и мина между петима играчи, след това преодоля и вратаря и вкара. Изглеждаше толкова лесно, а тъкмо се бе върнал от контузия.

Роналдиньо имаше класата и качествата на Меси и Кристиано Роналдо, но не бе толкова отдаден, колкото тях двамата; не се грижеше толкова добре за себе си и не бе толкова постоянен. Дори сега, вече в 30-те си години, продължават да работят усилено, въпреки че са надарени с такъв огромен талант. Затова и са на върха толкова дълго."