Атлетик Билбао - Барселона, финал в турнира за Купата на Краля, стадион “Рамон Санчес Писхуан”, Севиля, 22:30 часа.

Прогнозата на Gol.bg:

Двата най-успешни клуба в историята на Купата на Краля ще се срещнат тази вечер в Севиля във финала за 2021 година. По-рано през месеца Атлетик Билбао изгуби битката за трофея за 2020 година, след като бе надигран с 0:1. Двубоят бе отложен заради пандемията от коронавирус, а всичко бе решено с точно изпълнена дузпа от Микел Оярсабал през второто полувреме. Сега тимът на Марселино има втори шанс.

Баските са печелили купата общо 23 пъти в историята си, докато Барса - 30. За последно двата тима играха финал в турнира през 2015 година, когато каталунците спечелиха с 3:1.

Атлетик Билбао не се намира в най-добрата си форма, като е без успех в шест поредни мача във всички турнири. За последно баските спечелиха точки у дома срещу Алавес на 10 април. Тимът в момента е на 11-то място в Ла Лига.

Барселона триумфира в турнира за последен път през 2018 година. Тимът на Роналд Клуман е наранен, след като загуби от Реал Мадрид в последния си мач и битката за титлата в Ла Лига се завърза сериозно. Във фазата на полуфиналите каталунците сътвориха едно мини-чудо, след като загубиха с 0:2 първия мач от Севиля, но не реванша на “Ноу Камп” триумфираха с 3:0.

Барса победи Атлетик Билбао два пъти през сезона в Ла Лига, но пък бе надигран с 2:3 от баските в полуфиналите на турнира за Суперкупата на Испания през януари.

Атлетик Билбао ще бъде без Перу Наласкоаин, Юри Берчиче, Йерай Алварес и Ойер Сарага. Очаква се Иниго Лекуе да стартира на левия бек, а атаката да бъде в обичайния си състав Икер Муниаин, Раул Гарсия и Иняки Уилямс. Треньорът Марселино има достатъчно опции в средата на терена, където с най-големи шансове за титулярното място са Унай Лопес и Микел Весга.

За Барса твърдо аут са Филипе Коутиньо и Ансу Фати. Очаква се в титулярния състав да се завърне Жерар Пике, а Антоан Гризман да води атаката.

Резултат: 1:2