Ще остане ли Лионел Меси в Барселона или ще си тръгне като свободен агент през лятото? Този въпрос си задава всеки фен, който подкрепя клуба.

Според TV3 бащата и агент на футболиста Хорхе Меси е имал тайна среща с новия-стар президент на Барселона Жоан Лапорта, на която са обсъждали бъдещето на суперзвездата.

Лапорта е обяснил, че няма как да излезе с официална оферта още сега, тъй като се чака задължителният одит през месец май. Лео и неговият баща са били помолени на търпение, което те приели с готовност.

Самото предложение на Барса е интересно - Меси да преподпише за още два сезона, получавайки и ролята на посланик. Като такъв ще поеме към САЩ, за да поиграе в Сокър лигата от 2023 година, а след края на престоя си в Америка ще продължи да работи за Барса на по-висок пост.

Договорът като посланик и функционер ще бъде за срок от поне 10 години, се казва в материала. Ако аржентинецът склони, той навярно ще получава по-ниска заплата в оставащите му години като футболист на стадион "Ноу Камп", което ще се направи с оглед на тежкото финансово положение на Барселона.

Компенсацията ще дойде след време, когато Бълхата ще обогати американския футбол и в периода, когато ще функционира изцяло като ръководител на "блаугранас". Така клубът практически ще му осигури сигурно бъдеще с твърда заплата в дългосрочен план.