Лионел Меси имаше перфектната възможност да стане световен шампион през 2014 година, но тогава Аржентина загуби от Германия на финала. Според бившия защитник Оскар Руджери Лео би имал поне един златен медал, ако Серхио Рамос бе аржентинец.

Бившият бранител на Бока Хуниорс, който има 97 мача за националния отбор на Аржентина, вярва, че "албиселесте" се нуждае от играч като Рамос, за да бъде постоянен претендент за световната титла.

"Аржентина с Меси и Рамос е равно на световна титла. Той (Рамос) е звяр - каза цитираният от webcafe.bg Руджери пред ESPN. - Ако Аржентина имаше Рамос в защитата си, заедно с феномена Меси, щеше да стане световен шампион.

Бих искал да имам играч като Рамос в националния ни отбор. Ако имахме играч като Рамос днес, щяхме да сме претенденти за световната титла на всеки турнир.

През годините сме имали много добри централни защитници, но никога на топ световно ниво. А Рамос е най-добрият. Щеше да бъде хубаво, ако беше аржентинец. Той е много по-добър от мен, той е №1. Той е над всички останали."

35-годишният Рамос е петкратен шампион на Испания и носител на четири трофея от Шампионската лига с Реал Мадрид, като бе от златния отбор "ла фурия", който стана световен и два пъти европейски шампион.