Барселона започна план по завръщането на Неймар на “Ноу Камп”, като за целта президентът на клуба Жоан Лапорта ще опита да събере сериозна сума през лятото.

Бразилецът бе съсипан от критики от френската преса след отпадането на ПСЖ от Манчестър Сити в полуфиналите на Шампионската лига. Неймар има договор с парижани до 2022 година, което ще намали чувствително цената му през лятото.

Лапорта бил оптимист, че с няколко умни сделки ще успее да събере около 100 млн. евро през лятото. Босът на каталунците е наясно, че с наличието на бразилеца на “Ноу Камп” акциите на Барселона ще се покачат чувствително. Отделно ще бъде зарадван и Лионел Меси, който няколко пъти открито заяви, че се надява плеймейкърът да се върне в клуба.

Сделката по завръщането на Неймар на “Ноу Камп” обаче няма да е никак лесна, още повече, че ръководството на ПСЖ няма да се раздели лесно с бразилеца, още повече, ако Килиан Мбапе бъде продаден.

В същото време част от феновете на Барса все още не са простили на Неймар заради държанието му през лятото на 2017 година, когато взе решение да продължи кариерата си в ПСЖ.