Барселона продължава с неубедителните резултати, след като не успя да вземе и гостуването си на Леванте - 3:3. Тимът на Роналд Куман водеше с 2:0 на полувремето след голове на Лионел Меси (26) и Педри (34), но през второто полувреме домакините изравниха в рамките на три минути, когато точни бяха Гонсало Мелеро (57) и Хосе Моралес (60). Усман Дембеле (64) даде нов аванс на каталунците, но в 83-та минута Серхио Леон донесе равенството на Леванте.

Така Барселона се отдалечава сериозно от целта си - титлата на Испания. Тимът на Роналд Куман в момента е на второто място със 76 точки, на точка зад Атлетико Мадрид и с точка преднина от Реал. Атлетико и Реал обаче имат мач по-малко. Така само чудо може да помогне на каталунците да спечелят титлата в оставащите два кръга до края на сезона. Леванте пък е на 13-то място с актив от 40 т.

Барселона започна силно срещата и още след две минути игра Педри получи хубаво подаване от Де Йонг, но младокът на успя да улучи вратата. В 6-та минута двамата комбинираха още по-добре, а Педри бе оставен фронтално срещу вратата на точката на дузпата. Халфът обаче стреля в обсега на Айтор Ферннадес, който отрази.

По-добрите изяви на каталунците продължиха и малко след това Меси пробва късмета си от фаул, но прати топката в стената. Дембеле и Лангле също пробваха късмета си, но Барса така и не успя да отбележи.

Неизбежното се случи в 26-та минута, когато Алба центрира от лявото крило, защитник на домакините отклони топката с глава, а Меси с ножичен удар насочи топката клинично точно до гредата - 1:0 за Барселона. Това бе 29-ти гол на Меси в Ла Лига този сезон.

В 34-та минута Барса удари за втори път. Меси изведе в наказателното поле Дембеле, който успя да чукне топката към Педри, който на опразнената врата този път нямаше как да сбърка - 2:0 за гостите.

Събитията в първите минути на второто полувреме бяха подобни, като в началните минути Меси и Де Йонг имаха шанс да вкарат трети гол. Вместо това домакините успяха да сторят наглед невъзможното - да изравнят резултата. В 57-та минута Гонсало Мелеро намали резултата, след като засече с глава центриране на Мирамон от дясното крило. Само три минути по-късно Хосе Моралес вкара втори гол. Звездата на домакините намери от воле едно центриране от крилото и с прекрасен удар в далечния ъгъл направи 2:2.

Каталунците реагираха като попарени и след още 4 минути отново поведоха в резултата. В 64-та Меси намери Гризман около наказателното поле, топката бе избира от краката на французина, но попадна у Дембеле. Крилото стреля мощно под гредата и с 6-тия си гол в Ла Лига от началото на сезона направи 3:2.

Развръзката дойде в 83-та минута, когато резервата на домакините Серхио Леон отново изравни резултата. Тоньо развинти Дест по левия фланг на нападението и центрира към наказателното поле, където Леон изпревари Пике и чукна топката в мрежата за крайното 3:3

Леванте - Барселона 3:3
0:1 Лионел Меси 26’
0:2 Педри 34’
1:2 Гонсало Мелеро 57’
2:2 Хосе Моралес 60'
2:3 Усман Дембеле 64’
3:3 Серхио Леон 83'

Леванте: Айтор, Мирамон (75 - Коке), Везо, Дуарте (61 - Мелса), Тоньо, Барди (61 - Гомес), Суарес, Мелеро, Де Фрутос, Моралес, Рожер (75 - Леон)

Барселона: Тер Стеген, Алба, Лангле, Пике, Араухо (46 - Роберто; 85 - Пуч)), Педри (74 - Мингеса), Бускетс, Де Йонг, Дембеле (82 - Дест), Гризман (82 - Брейтуейт), Меси