Треньорът на Барселона Роналд Куман е с неясно бъдеще и все пак може да бъде изритан след края на сезона, пише вестник "Спорт".

Каталунската легенда получи уверение от новия-стар президент Жоан Лапорта, че ще води отбора и догодина, но грешките напоследък в битката за титлата в Ла Лига са на път да променят ситуацията.

Куман започна трудно миналата есен, но от началото на тази година отборът изигра много силни мачове и взе нужните резултати. Играчите се намират в добри отношения с наставника. Те не са близки с бившия защитник, но и между тях няма напрежение.

Затова Лапорта ще търси разговор с Куман за бъдещето, преди да вземе окончателно решение. Босът ще иска да чуе и мнението на някои от тарторите в съблекалнята.

Съмненията са свързани най-вече с тактиката на отбора. Някои асове са на мнение, че Роналд не е показал достатъчно смелост във важни моменти и рядко променя плана си. Така отборът е станал твърде предвидим.

В отбора се помнят специално три мача - срещу Кадис и Гранада у дома, както гостуването на Леванте, където беше изпуснат аванс от два гола.