Капитанът на Барселона Лионел Меси май изигра последния си мач на стадион "Ноу Камп", пишат медиите в страната.

През уикенда каталунците станаха за смях и допуснаха пореден резил на свой терен, след като паднаха от Селта с 1:2. Така и микроскопичните им шансове за титлата за изпариха на теория. По темата за бъдещето на Меси заговори един от най-добрите подавачи на аржентинеца в историята - бекът Жорди Алба.

"Всички ние се надяваме, че това няма да се окаже последният мач на Меси на "Ноу Камп", но това е решение, което само той трябва да вземе", сподели испанецът пред Movistar.

Мнозина тълкуват думите на Алба като сбогуване с шесткратният носител на Златната топка, който става свободен агент на 1 юли. Не е ясно дали провалът на Барса в битката за титлата няма да накара Лео да си тръгне от клуба на сърцето си, въпреки победата на Жоан Лапорта на президентските избори и триумфа за Купата на Испания миналия месец.

Точно преди един месец ситуацията беше коренно различна. Меси беше разгорощен от триумфа за Купата и разкри, че трофеят е специален за него. Тогава всички фенове на Барса бяха обнадеждени, че той ще преподпише.