Треньорът на Барселона Роналд Куман не вярва, че победата с 1:0 над Ейбар ще бъде последният му мач начело на клуба и добави, че иска да изгради по-добър отбор.

Куман, който беше назначен от бившия президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу миналото лято, изведе каталунците до Купата на Краля през този сезон. "Каталунците" обаче се провалиха в Шампионската лига и останаха едва трети в първенството на Испания.

Слабият финал на сезона за Барселона накара президента Жоан Лапорта да обмисли освобождаване на треньора Роналд Куман, като според испанските медии раздялата е много вероятна.

“Спорт” обаче уточнява, че това ще излезе скъпо на клуба. Нидерландецът ще трябва да получи обезщетение в размер на 7,5 млн. евро, ако каталунците наистина го уволнят.

Нидерландецът има договор за още един сезон, но резилът в края на сезона в Ла Лига почти сигурно ще му коства поста. В момента Лапорта преговаря с Шави, но бившият капитан иска да има голяма власт и не е ясно дали двамата ще постигнат консенсус.

Засега не се споменават други конкретни имена на потенциалните кандидати за стола на Куман, но според ESPN Лапорта е фен на германските специалисти Ханзи Флик, Юрген Клоп и Юлиан Нагелсман.