Треньорът на Барселона – Роналд Куман, е бил прегледан в болница и след това освободен, съобщава в социалните мрежи журналистът на Fox Sports – Даниел Жиронес. Нидерландецът е потърсил медицинска помощ заради тревожно разстройство, но вече се чувствал добре.

Същевременно каталунският вестник в „Спорт“ разкри каква сума ще получи Куман, ако бъде уволнен. Той ще прибере неустойка в размер на 5,8 млн. евро за предсрочното прекратяване на контракта, както и още 7,2 млн. евро, колкото е годишното му възнаграждение, предава БНР. Така ако се стигне до раздяла по желание на клуба по футбол, Барселона ще трябва да плати на Куман общо 13 млн. евро.

 

Освен това се твърди, че футболната федерация на Нидерландия също трябва да бъде компенсирана с 5 млн. евро, защото преди да застане начело на Барса, Куман имаше действащ договор като селекционер на "лалетата". 

Куман е имал среща с президента на Барселона - Жоан Лапорта, като двамата са се разбрали след две седмици да проведат нов разговор, на който окончателно ще стане ясно дали Куман ще продължи да води отбора.

Снимка: БГНЕС