Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира и бъдещето на звездата Лионел Меси. Договорът на аржентинеца изтича на 30 юни, като Бълхата бе в обтегнати отношения с предишното ръководство начело с Жосеп Мария Бартомеу. 

Меси има далеч по-добра връзка с Лапорта, който разкри, че скоро ще има оферта за нов контракт и се надява нападателят да остане в тима.

"Лео Меси обича клуба и е развълнуван от проекта, ще направим скоро нашето предложение в рамките на възможностите ни. Умерен оптимист съм. Напредваме в разговорите за удължаване договора на Меси, но нищо не е подписано до момента. Меси иска Барселона, той обича клуба", сподели цитираният от БНР Лапорта.

Президентът на каталунците призова и за търпение от страна на феновете предвид огромния дълг, който трябва да бъде изплатен и повтори ангажираността на клуба към европейската Суперлига. Той обсъди и реновациите на „Камп Ноу“, казвайки, че клубът ще трябва да играе домакинските си срещи на друг стадион за известно време, като се провеждат разговори с градските власти за използването на „Олимпийския стадион“.