Серхио Агуеро обяви, че прави стъпка напред в кариерата си преминавайки в Барселона и с тези думи определено ще ядоса клуба, в който постигна толкова много успехи през последните 10 години – Манчестър Сити. 

Нападателят вече бе представен официално като играч на каталунците, за които ще играе през следващите два сезона. 

„Мисля, че взех отлично решение да дойда тук и вярвам, че ще помогна на отбора. Разбира се, че това е стъпка напред в кариерата ми. Много съм щастлив и се надявам, че заедно ще постигнем успехи” заяви голмайсторът по време на представянето си. 

„Всеки, който получи подобна възможност, ще я използва и аз направих точно това. Дори Пеп ми каза на обяда, след като спечелихме титлата на Англия: „Отиваш в най-големия клуб в света” . Очаквам да играя заедно с Меси и очаквам той да остане тук" добави той.. 

„На първо място искам да играя и да помогна на отбора с каквото мога, за да може в края на сезона той да има шанс да спечели титли. Ще дам най-доброто от себе си и вярвам, че уменията ми ще се харесат на феновете. Научих много в Манчестър Сити и малко промених начина си на игра, но зная, къде мога да играя” каза още Агуеро.