Президентът на Барселона Жоан Лапорта повтори във вторник, че преговорите с Лионел Меси „вървят добре“, по-малко от месец преди изтичането на настоящия договор на аржентинеца.

„Преговаряме с представителите на Лео. Казах го и онзи ден, нещата вървят добре и се надяваме да продължат да прогресират. Искаме да подпишем нов договор с Лео. Върви добре, но не е финализирано“, каза Лапорта на официалното представяне на централния защитник Ерик Гарсия, който се присъедини от Манчестър Сити. Договорът на Меси изтича на 30 юни. Лапорта добави, че преподписването с Меси не зависи от резултата от одит, който извършва клубът, за да види точното си финансово състояние.

„Имаме вече малко или много резултатите за тази година под контрол. Този одит, когато го приключим през юли, ще ни даде повече данни, но за тази сделка конкретно, вече подготвихме стратегия. Винаги съм казвал, че проблемът на Лео не е свързан с парите. Той показва голямо разбиране и не е въпрос на пари, той иска да продължи с този процес и иска да има конкурентен състав, с който да печели титлите в Шампионска лига и Ла Лига. Нито една от тези покупки не е свързана с тези преговори. Знаем, че Лео иска да остане, но той има и други предложения“.

Лапорта направи сравнение с Гарсия, казвайки, че играчът, свободен агент, е имал и други оферти, но избрал Барселона. „Лео е в подобна ситуация с желанието му да играе за Барса. Надявам се и това да се окаже ключово“, завърши президентът на каталунците, цитиран от БНР.