Бившият футболист на Барселона Роналд де Бур защити треньора на каталунците Роналд Куман и разкритикува президента Жоан Лапорта.

Както е известно, на срещата между боса и наставника миналата седмица Куман е бил информиран, че изобщо не е любимият треньор на Лапорта и остава само като временно решение на поста.

"Куман знаеше, че пристига в Барселона в труден за клуба период. Напускането на играч като Луис Суарес се отрази на отбора, особено на Лионел Меси, но тимът спечели Купата на Испания. Жалко е, защото Барса беше близо и до титлата, но в последните кръгове не успя да се пребори", коментира Роналд де Бур пред "Марка".

"Някои обвиняват треньора, но Куман направи така, че Барса да си повярва. Те знаеха, че могат да победят всеки, а Меси си върна формата. Куман свърши добра работа. Не разбирам случилото се. Лапорта е страхотна личност, но е странно да се държи по този начин."

"Да каже на треньора, че трябва да чака 15 дни е непрофесионално и арогантно. Роналд не го заслужаваше. Не зная дали Куман ще продължи, това изглежда единствената опция. Странна ситуация, но се надявам да остане и да се докаже", добави де Бур.