Договорът на Ансу Фати изтича след една година, но Барселона не бърза в преговорите с 18-годишното дете-чудо, пише вестник "Марка".

Испанският нападател се вписа ударно в първия отбор на каталунците, но после получи тежка контузия. Най-младият голмайстор в историята на Шампионската лига претърпя цели четири операции на менискуса на лявото коляно и не е играл от ноември миналата година.

Контрактът на снайпериста е до 30 юни 2022 година, но президентът на Барса Жоан Лапорта остава спокоен. В момента приоритет са новите попълнения. Заради безпаричието на стадион "Ноу Камп" наблягат на свободните агенти, които са примамвани със сладки обещания за успешен проект и високи бонуси, за сметка на намалените заплати.

В Барселона са сигурни, че ще бъде постигнато съгласие в преговорите с агента на Фати Жорже Мендеш, тъй като и двете страни искат нов договор. Преди няколко месеца бяха направени "сондажи"с няколко разговора, на които имаше разминавания за срока на договора.

Ръководството на каталунския клуб смята, че договорът с Фати може да се удължи автоматично до юни 2024 година. Според Мендеш обаче споразумението ще приключи през 2022 година и не предполага едностранно удължаване. Желанието на клуба е футболистът да парафира до 2026 година.

Любопитното е, че при подписания между Фати и Барселона професионален договор в края на 2019 година агент на футболиста е бил Родриго Меси, а не Мендеш.