Футболните запалянковци в Европа живеят със страстите от шампионата на Стария континент, но отвъд Океана с още по-голяма страст върви и Копа Америка. Лионел Меси се отчете с гол и две асистенции за тима на Аржентина при победата с 3:0 над Еквадор. 

Така в полуфиналите гаучосите ще се изправят срещу Колумбия. В другия полуфинал ще се сблъскат домакинът Бразилия и Перу.

Докато Бълхата блести, то семейството му е на 2500 км от него в Барселона. Съпругата му Антонела и трите им деца не пътуваха заради пандемията. Но връзката между главата на фамилията и любимите му хора не е прекъснала благодарение на съвременните технологии. Лео поддържа ежедневна връзка със семейството си, като въпреки часовата разлика намира удобно за всички време да проведат видеоразговор. 

Отделно от това Антонела му изпраща снимки от дома, а и го подкрепя чрез постове в социалните мрежи. Според изданието "Кроника" звездата се похвалил на съотборници, че получава кадри и клипчета само за лично ползване, пише "България днес". Никой от тях не е коментирал каквото и да било по въпроса, но само фактът, че са съвсем лични, вече буди въображението на феновете.

В Каталуния се вълнуват и от въпроса остава ли Меси в "Барселона". Докато "албиселесте" все още е в турнира, то този въпрос ще остане без окончателен отговор. Самият президент на клуба Жоан Лапорта само преди дни призна, че Меси на практика е свободен агент, но е дал съгласието си да продължи с отбора. Проблемът бил във финансовия феърплей, като разговорите с агентите на футболиста не спират.