Корабът "Барселона" започва да потъва, а на този етап клубът не може да регистрира нито един от новите си играчи, включително и Лионел Меси при евентуално подписване на нов договор.

Каталунците имат дългове от над милиард евро, но не това е основният им проблем. Най-неприятният момент на "Ноу Камп" в момента е свързан с това, че заплатите надхвърлят двойно тавана, установен от ръководството на Ла Лига.

През миналата година клубът раздаде 347 милиона евро под формата на възнаграждения, които трябва да бъдат свити до 160 милиона. Именно заради това Серхио Агуеро, Мемфис Депай, Ерик Гарсия и Емерсон все още не са картотекирани за новия сезон.

Още по-плашещо за феновете е, че дори и да се намерят средства за нов договор на Меси, той също няма да може да бъде регистриран, поне на този етап. А някои от сочените за ненужни играчи взимат доста сериозни заплати. Всъщност ненужните футболисти са 14 и по най-бързия начин трябва да напуснат, но естествено, че това не е никак лесно.

Хора като Миралем Пянич и Филипе Коутиньо взимат по 8,5 милиона евро на сезон. Именно те са най-големият товар за бюджета, уточнява webcafe.bg. В момента шефовете на клуба търсят начин как да освободят тези играчи, но и те са в своето право да искат поне компенсация, изразяваща се в заплатите им до края на договора.

Случаят "Меси" също стряска съня на президента Жоан Лапорта и хората му. Индикациите бяха, че аржентинският гений е склонен да преподпише, но орязването на заплатите едва ли ще е по вкуса му. Най-лошият сценарий си остава Лео повече никога да не се завърне на терена с екипа на каталунците.

Косвени жертви на ситуацията могат да станат Филипе Коутиньо и Осман Дембеле. Бразилецът все още не е възстановен от травмата си, а френският национал получи травма, която го вади от терените през следващите четири месеца.

Лапорта засега се опитва да демонстрира спокойствие и твърди, че нещата са под контрол. "Изход има", твърди той, но ако наистина е така, той е единственият, който знае как Барса ще се измъкне от примката. Засега нещата изглеждат като апокалипсис.