Хавиер Тебас, президентът на Ла Лига, за пореден път беше суров към Барселона и правилата, които клубът трябва да спазва, за да регистрира Лео Меси за следващия сезон, съобщи „El Mundo Deportivo”. След срещата, която той проведе с мениджъра на Барса Матеу Алемани, каталунският тим беше предупреден, че правилата са еднакви за всички и че Барса трябва да се съобрази с финансовия „феърплей“ в страната.

Говорейки в предаването „Jugones“ на телевизия laSexta, Тебас призна, че не знае дали Меси ще започне сезона с Барселона, уточнявайки, че в момента клубът не спазва правилото. "Ако няма изход на ситуацията, това е невъзможно", добави още той.

Накрая Тебас обясни какъв трябва да бъде пътят за Барса, за да може да регистрира и използва нови играчи. „Едно е да надвишите лимита на заплатите, а друго – новите да могат да се включат или старите да подновят договорите си по правилото 1х4 - на всеки четири евро, които спестява клубът, той може да използва само едно евро“, уточнява той.

До 31 юни Меси не преподписа договора си с каталунците, който изтече на същия ден в полунощ, а в момента участва на турнира Копа Америка с националния отбор на Аржентина, пише "Труд". На 11 юли тимът играе на финала срещу Бразилия на стадион "Маракана".

Барселона се опитва да договори изходящи трансфери на над 15 играчи, за да намали сметката си за заплати и в същото време да получи средства от сделките с тях. До момента са продадени или отдадени под наем 5, но и това не е достатъчно за покриване на критерия. В същото време заради правилото за финансовия феърплей Лигата не им позволи да картотекират дори новите си попълнения, сред които са Серхио Агуеро и Мемфис Депай.

Снимка: БГНЕС