Испанските медии гръмко съобщиха новината, че Лионел Меси и Барселона вече са постигнали споразумение за нов договор. Вестник SPORT обяви, че той ще се върне на 10 август в Испания, за да се присъедини към предсезонната подготовка на тима и „никой не се съмнява, че ще играе още в началото на шампионата“ на 15 август. 

Контактите между Барса и Меси са постоянни, но все още има няколко подробности, които трябва да бъдат уточнени. Играчът се е споразумял за личните си условия, но трансферът трябва да бъде одобрен и от Хавиер Тебас, президент на LaLiga, отговаряйки на критерия за финансов феърплей.

Докато в Барселона договорът е тема номер едно, след спечелването на трофея Копа Америка Лео ще вземе няколко дни почивка със семейството си в Маями, САЩ, съобщи аржентинският вестник „Оле”. 

Както е известно, там живее легендата на Барселона и българския футбол Христо Стоичков, който е един от идолите на Меси, пише "Труд". Аржентинското издание предполага, че Меси ще се ангажира с Барселона за 5 години, като в две от тях ще играе активно за тима в Европа и после ще стане посланик на клуба в Америка, играейки за Интер Маями на Дейвид Бекъм след Мондиала в Катар.